Фумігація продукції в складах

elevatory300.jpg

Збереження врожаю зернових - це гарантія продовольчої безпеки країни. З огляду на те, що збір ранніх зернових починається в кінці червня, а зберігаються тривалий час, роботи на елеваторах ведуться весь рік.

Для кожного виду зерна (фуражного, насіннєвого або продовольчого) розроблена окрема програма захисту.

Одним з найважливіших заходів по боротьбі з шкідниками зерна є фумігація ( газація). Одним з найбільш небезпечних шкідників є довгоносик. При візуальному огляді визначити наявність зараження неможливо. Під час зберігання личинка розвивається в дорослу особину і продовжує розмножуватися. Заражена зерно непридатне в їжу і небезпечно для життя.

Перед внесенням фуміганта в зерносховище повинні бути видалені продукти харчування, люди і тварини.

Збереженню запасів продукції допоможе тільки комплексна обробка.

Заходи щодо захисту зерна можливі в період:

Важливо дотримуватися техніки безпеки, тому виконують роботи тільки професійно підготовлені фахівці - адже мова йде про отруєні речовини.

Фумігація (від лат. fumigare — обкурювати, диміти) — метод боротьби зі шкідниками шляхом повного заповнення обсягу газоподібними пестицидами (фумігантами), які задушують або отруюють шкідників. Фумігант — високотоксичний пестицид, хімічна речовина якого в газоподібному стані за певної температури, тиску та концентрації знищує окремі шкідливі організми.
Повернутися назад